Bereik je persoonlijke doelstellingen, van beginner tot gevorderde…. Altijd maatwerk!

Met een Nederlandse taaltraining van Taalmundo kies je het traject dat bij jou past. Jij bepaalt als cursist je eigen doelstellingen, welke niveau je wilt bereiken en waar de focus op moet liggen. Wij stellen uw wensen en niveau centraal om tot een zo goed mogelijk eindresultaat te komen.

 

 

Heeft u al voorkennis en wilt u een hoger (zakelijk) taalniveau? Of bent u beginner en wilt u de mensen in uw omgeving beter leren begrijpen? Bij Taalmundo volgt u een taalcursus die voldoet aan uw behoeften en doelstellingen. Zowel de duur, planning als inhoud van deze training passen wij aan uw wensen aan.

 

Om er zeker van te zijn dat de maatwerktraining op het juiste niveau start bieden wij een gratis niveau test aan. De test wordt persoonlijk nagekeken door een van onze taaltrainers. Tijdens het intakegesprek bespreken wij de uitslag van de taaltoets en passen wij het maatwerktraject hierop aan.

Cursist Taalmundo Nederlands

Inhoud cursussen

Onze cursussen zijn op maat, d.w.z. dat wij u een cursus bieden op uw niveau en aangepast aan uw wensen en doelen. Wilt u beter Nederlands spreken? Bent u beginner? Heeft u Nederlands nodig op het werk? Heeft u al Staatsexamen gedaan en wilt u toch nog verder leren? Alles is mogelijk.


Soorten cursussen:

Dit is een algemene cursus, waarin u de basis van het Nederlands leert in spreek, lees- en luistervaardigheid.

U gaat verder met de basis. Op A2-niveau kunt u ook inburgeringsexamen doen.

 

U leert spontaan te reageren in gesprekken, samenhangende teksten te schrijven en krijgt een redelijk uitgebreide woordenschat.

Ook kunt u zich specifiek gaan richten op spreekvaardigheid, zakelijk taalgebruik of het Staatsexamen NT2 programma 1.

De focus kan liggen op voorbereiding op het Staatsexamen NT2 Programma 2, complexere grammaticale constructies, zakelijk Nederlands, zakelijke e-mails schrijven, etc.

De inhoud is afhankelijk van uw doel. Uitdrukkingen, reflexieve werkwoorden met vaste preposities, vergadertaal, zakelijke teksten schrijven, rapporten verbeteren, etc.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Inburgering voor expats

Het is als expat in Nederland een nuttige investering om de Nederlandse taal te leren. Het spreken van de Nederlandse taal maakt de communicatie zowel zakelijk als in het dagelijks leven makkelijker. Onze cursus Nederlands voor expats wordt afgestemd op niveau en wensen. Gaat u het Nederlands gebruiken in sociale situaties (privé) of heeft u het nodig binnen uw werkfunctie(zakelijk)?

Een blik van onderwerpen die tijdens de training aan de orde komen:

Zo haalt u zonder problemen het inburgeringsexamen/ Staatsexamen I of II of tilt u uw Nederlands eenvoudig naar een hoger niveau.

Nederlands voor Nederlanders: NT1

Bij Nederlands voor Nederlanders draait het om schrijven, spelling en grammatica. 

De cursus is zeer geschikt voor reeds gevorderden op B2 of C1 niveau, die in Nederland wonen, maar van oorsprong een andere taal spreken en beter Nederlands willen leren spreken en schrijven. Ook Nederlanders die de nieuwe spellingsregels nog niet goed beheersen of moeite hebben met d’s en t’s hebben baat bij deze training. 

 

Een opfriscursus Nederlandse grammatica behoort ook tot de mogelijkheden: hierbij leert u in 4 lessen van 1,5 uur hoe alles ook alweer in elkaar zit en wat er veranderd is aan de Nederlandse spelling.

Laaggeletterdheid?

1 op de 9 volwassenen heeft moeite met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Het gaat hierbij dus om meer dan twee miljoen Nederlanders die zich staande moeten houden in een wereld die draait om letters en cijfers. 
En anders dan u misschien denkt, heeft 2/3 van deze mensen géén migratieachtergrond.

 

Laten we eerst een misverstand uit de weg ruimen: mensen die laaggeletterd zijn, zijn geen analfabeten. Ze hebben wel leren lezen en schrijven, maar onvoldoende om veel dagelijkse bezigheden tot een goed einde te brengen.

 

Mocht u zelf merken dat u bepaalde taken lastig vindt, omdat u de Nederlandse taal in geschrifte nog onvoldoende beheerst dan kunnen wij d.m.v. inspirerende lessen ervoor zorgen dat deze verbetert tot het niveau dat u voor ogen heeft

Ervaringen